Siinäpä taas jotain, mikä täällä on vedetty oikein kunnolla överiksi... Ainakin täällä Monterreyssä, täällähän on niin jenkkimeininki. Kanadalainen Claudiakin tänään kauhisteli tätä materialismin määrää. Ilmeisesti Kanadassa sitten osataan suhtautua ystävänpäivään ihan maltillisesti. Täällä ei. Joka paikka oli vaaleanpunaisenaan ilmapallojen, suklaakonvehtien, pehmolelujen ja sydäntikkareiden myyjiä. Koululla kojuja oli ihan vieri vieressä, mutta myös täällä kotikulmilla mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Aamulla, arkkihissan  tunnilla oli hauska seurata, miten meksikolaiset suhtautuvat ystävänpäivään. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia lapset touhottivat ystävänpäivälahjojen, -korttien ja -toivotusten kanssa. Kaikki antoivat kauheasti lahjoja. Mekin Inkerin kanssa saatiin sydäntikkarit yhdeltä pojalta kun sitä varmaan kävi meitä sääliksi. International Office oli järkännyt vaihtareillekin jonkun "international friendship ceremonyn", mutta missattiin se puoliksi ja puolivahingossa. Johonkin ryhmäkuvan sentään osallistuttiin. Minua huvitti tänään myös tanssiohjaaja-Jesuksen ystävänpäivälook: hänellä oli punaiset housut ja valkea t-paita jossa oli iso sydämen kuva ja teksti "love donor". Ja tunnin musiikki oli selvästi painottunut hempeisiin rakkausbiiseihin.

Viime päivät, tai oikeastaan eilinen ja tämä ovat olleet todella outoja. Eteen tuli nimittäin jotain odottamatonta: tenttien jälkeinen suvantokohta opiskelussa. Eilen ei ollut mitään läksyjä tälle päivälle, eikä tänäänkään muuta kuin espanjan kieliopin lukemista. Ei olla oikein totuttu tällaiseen vapaa-aikaan täällä, mutta on ollut kivaa nukkua ja lukea kirjoja välillä. Viikonlopustakaan ei vaikuttaisi tulevan kovin rankka läksyjen suhteen, mutta eivätköhän opettajat taas ensi viikolla keksi meille tekemistä. Mietittiin taas viikonloppusuunnitelmia... pitäisikö lähteä johonkin, vai tehdä täällä Monterreyssä jotain kivaa. Saas nähdä mitä keksitään.

Eilen oli taidehistorian tentti. Opiskeltiin kuva-aineisto aika huolella ja se menikin hyvin. Saatiin myös ensimmäiset taideanalyysit takaisin. Sain geisha-tekstistä täydet 100 pistettä. Tosin opettaja oli ensin löytänyt vain ensimmäisen sivun, koska sivuja ei ollut niitattu yhteen. Siinä eka sivulla oli vain johdantokappale ja pari hassua riviä itse työstä. Siitä näki selvästi, että se oli vain alku analyysille. Noh, opettaja oli antanut jo näistä muutavasta rivistä 95 pistettä! Palautteena oli että "very good, but you didn't use the formal analysis". Se oli sitten yliviivattu ja perään kirjoitettu, että "Ok, now I found two more of your pages". Pisteet oli muutettu täysiksi ja palautteeksi annettu, "Excellent" ja "Great". Eli mitä tästä opimme? Aika paljon vähemmälläkin pääsisi melkein täysiin pisteisiin... Muutenkin panikoin kai ihan turhaan tenteistä. Arkkihissa oli se, joka tuntui menneen huonoiten. Sain siitäkin sitten 87/100. Eikä sitä kai olisi 70 pisteellä reputtanut, sillä moni näytti saaneen n. 50-60 pistettä ja kaikki vaikuttivat ihan tyytyväisiltä. Muita tenttejä ei vielä saatu takaisin, mutta Passive Systemsin tähänastiset kotitehtävät oli arvosteltu. Oltiin Inkerin kanssa molemmat saatu enemmän kuin maksimimäärä pisteitä, eli nekin voisi varmaan ottaa vähän rennommin.
 
Inkeri kävi tänään kampaajalla sillä välin kun olin tanssitunnilla. Tosi hienon näköisenä se sieltä tuli, hiukset lyhenivät reilusti ja malli on tyylikäs. Tykkää itsekin, ja tykkäsi myös kampaamosta. Nyt minäkin voin mennä testaamaan sen kun kerran Inkeri on toiminut koekaniinina. Se kampaamo on jännittävä, semmonen vaihtoehtopaikka ihan tuossa meidän nurkilla. Se on jo ulospäin hieno, vihreäksi spreijattuihin seiniin on valettu mallinukkeja. Pitääpä ottaa kuva joskus. Se on vaan iltaisin auki ja siellä soi aina musiikki ihan täysillä. Voi vitsi, nyt rupesi oikein kunnolla tekemään mieli kampaajalle vähän keventämään tätä päätä.

Tehtiin  äsken iltapalaksi kasvistacoja. Tarkoitus oli syödä eilisen arrachera-lihan loput, mutta se oli mustunut aika epäilyttäväksi. Ei me edes saatu siitä arracherasta niin hyvää kuin miltä se on muualla maistunut. Jotenkin kummallisesti sain sen ensin maistumaan karjalanpaistilta! Noh, runsailla mausteilla saatiin eilen ihan kelvolliset arrachera-tacot aikaiseksi, mutta tämänpäiväiset kasvisversiot guacamolella olivat kyllä paljon parempia. Yhtenä päivänä lounasaikaan koettiin muuten paikalliset pikanuudelit. Tai no tuontikamaahan ne olivat, mutta kuitenkin. Odotukset ja nälkä olivat kovat, mutta mausteiden haju pilasi koko homman. Jotenkin ne haisivat ihan tosi voimakkaasti navetalle tai jollekin rehulle. Makukaan ei ollut sen parempi, joten syömättä jäivät.

Eipä tänne tosiaan kummemepia. Uunoa ja Rullea on ikävä. Ja monia muitakin siellä Suomessa. Mutta eiköhän tämän kestä. Viikko on mennyt nopeasti ja rennoissa merkeissä, huomenna jo perjantai. Espajassa opetettiin viimein menneet aikamuodot. Olen ihan innoissani niistä, nyt kun saisi ne vielä painettua mieleen, niin voisi olla jopa vähän enemmän mahdollista käydä järkeviä keskusteluja espanjaksi. Netti on pätkinyt viime päivinä tosi paljon. Suihkustakaan ei aamulla tullut lämmintä vettä. Ajattelin olla ovela ja pestä illalla tukan jumppasalilla tanssin jälkeen. Niin teinkin, mutta sielläpä vesi vasta hyytävää olikin. Onneksi olin urheilun jälkeen sen verrn kuumissani ettei jääkylmä suihku ollut ylitsepääsemätön este. Sää on ollut aurinkoinen, mutta vähän tuulinen. Hassua, kun tänään kampuksellakin yhdessä  paikassa paleli vaikka oli takki päällä, ja toisessa meinasi läkähtyä lyhythihaisessakin. Nämä paikat olivat siis melkein näköetäisyydellä toisistaan ja auringonpaisteessa molemmat. Toiseen puhalsi vain pieni tuultenvire ja toinen oli suojaisempi.