Neljä päivää synttäreihin...
Tuskin minä vanhenemistani sen kummemmin juhlistan, mutta taidan ainakin saada jotain paketteja ensimmäisten Suomen-vieraiden matkassa. Inkerin vanhemmat lähestyvät parhaillaan Mexico Cityä ja saapuvat Monterreyhin myöhään tänä iltana. Lähiaikoina vieraita riittääkin ihan hyvin. Inkerin porukat ovat kaksi viikkoa. Eivät tosin yövy meillä vaan hotellissa keskustassa. Ja matkaamme sinne Puerto Vallartaan ensi torstaina heidän kanssaan. Heidän viimeisten matkapäiviensä suunnitelmat tarkentunevat myöhemmin, mutta ovat kyllä meillekin tervetulleita yöpymään Vallartan jälkeen. Myös yksi Inkerin kaveri tulee jollain porukalla piipahtamaan reilun viikon päästä. Ja maaliskuussa sitten saamme Jennin vieraaksi ja pääsemme kauan kaivatulle Holy Week-lomalle! Jee.

Vähän on koulusta uskottavuus mennyt. Läksyrintamalla on edelleen pelottavan hiljaista. Tajusin juuri, että toisesta modulista on mennyt jo kolmasosa. Odotettavissa siis kamalaa paahtoa ennen lomaviikkoa, kai. Tai sitten opettajat ovat vaan luovuttaneet. Arkkihissan ope (joka on muuten paikallisen Safan puheenjohtaja tjsp) loukkaantui tiistaina verisesti kun jotkut oppilaat sähläsivät jotain, pelasivat kai ristinollaa luennolla. Käski meidät ulos ja unohti antaa läksyjä. Ja sanoi ettei enää pidä nimenhuutoa vaan osallistuminen on omasta kiinnostuksesta kiinni. (aika terve lähtökohta näin suomalaisittain ajatellen) Vielä torstainakin opettaja murjotti koko luokalle. Vähän kurjaa mutta ihan oikeutettua. Taidehissan ope taas oli ilmoittanut olevansa perjantaina pois ja antoi luennon korvaavan tehtävän. Outoa oli, ettei hän ilmestynyt myöskään keskiviikon luennolle...

Tässä on siis ehtinyt tehdä vähän muutakin kuin opiskella. Tai no joo, olisi ehtinyt... Inkeri sentään on yrittänyt tehdä osuuttaan maaliskuun alussa olevasta esitelmästä jo valmiiksi pois alta. Minäkin olen yrittänyt yrittää, mutta ei tuo itsekuri oikein tahdo riittää muuhun kuin ehdottoman pakolliseen ja viime hetkellä tapahtuvaan toimintaan. Keskiviikkona paettiin olematonta siivoojaa taas yhteen ostoskeskukseen. Ruthinhan piti siis tulla siivoamaan jo maanantaina, mutta hänpä teki taas oharit. Tiistaina nähtiin häntä ja sanoi olleensa sairaana. Lupasi tulla keskiviikkona, mutta ei tullut taaskaan, eikä ilmoittanut mitään. Me nyt kuitenkin olimme henkisesti valmistautuneita olemaan pois tieltä, joten menimme Gallerias Monterreyhin. Oli tuottoisa reissu. (rahatilanteen kannalta siis tuhoisa, miten sen nyt ottaa.) Inkeri varsinkin teki aika mahtavia löytöjä. Vihreät varvassandaalit ja ihanan olkaimettoman biitsi/bilemekon. Minä ostin elämää kalliimmat bikinit. Aika perus; mustat, pinkeillä naruilla ja yksityiskohdilla. Ei kovin järkevää, mutta kun ne olivat jääneet vaivaamaan mieltäni jo aiemmin saman ketjun putiikissa. Ja sitä paitsi päätin jo suomessa ostaa täältä hienot bikinit. Sitä paitsi tarvitsen bikineitä lähiaikoina kovasti ja vanhat on ihan tyhmät. Selityksiä, selityksiä. Lisäksi ostin uuden vyön, kun vanha alkoi olla aika heikossa kunnossa (ei siis loppunut reiät kesken, vaan pinta alkoi irrota) ja tyhmät korvikset joista en enää kotona tykännyt.

Siinäpä tärkeimmät. Eilen makoiltiin kampuksella auringossa ja löydettiin uusi lounaspaikka (bageleita). Ja jumpassa kävin. Tänään kävin kielistudiossa. Pitää ryhdistäytyä, kun espanjan kurssilla pitää käydä kymmenen kertaa studiossa ja tää oli mun eka kerta siellä. Ja vaan kerran viikossa saa varata aikoja. Sitten siivottiin tämä kämppä viimein, kun ei se Ruth näytä ilmaantuvan koskaan. Ihanaa kun on puhdasta.

Tein taas ex tempore-viikonloppusuunnitelmia. Duky kertoi tänään iltapäivällä retkestä Cuatro Cienecas-nimiseen mestaan. Alun perin oli ollut puhetta että lähdettäisiin Dukyn kanssa läheisille vesiputouksille hyppimään vähän benjitä, mutta hän oli innostunut tästä reissusta. Mietin ehkä kaksi minuttia ja päätin myös varata paikan retkelle. Se on joku Tecin retki. Pitäähän yhdelle sellaisellekin osallistua, vaikka ne kyllä tuppaa olemaan vähän kalliita. Tämäkin, yhden yön reissu maksoi 1210 pesoa (n.80 eur). Mutta siihen sisältyy matkat, hotellimajoitus ja ruuat. Itse reissussa on kyse jostain lähteistä aavikolla tai jotain. En oikein oo perehtyny vielä. Aattelin vaan olla paikalla huomenaamulla kello 7 siellä mistä bussi lähtee ja raportoida sitten jälkikäteen reissusta. Mutta ihanaa, pääsee aavikolle. Sitä oon oottanu. Ja ehkäpä pääsee myös uimaan niihin lähteisiin ja testaamaan bikineitä!

Ääh. Nyt pitäs todellakin alkaa toimimaan. Pitäis pakata jotain mukaan sinne retkelle. En kyllä tiedä yhtään, että mitä sinne pitäisi ottaa mukaan, mutta jotain lämmintä vaatetta ja ne kuuluisat uikkarit nyt ainakin. Sitten varmaan jotain evästä? Ja rahaa. Kumpaakaan ei ole tällä hetkellä, mutta pitää korjata tilanne käymällä 7Elevenissä ja pankkiautomaatilla. Sitten tänä iltana olisi vielä bileet joihin meidät on kutsuttu. Oho, bileet alkavat itse asiassa puolen tunnin päästä. Avasin juurin oluen(!) Suihkuun seuraavaksi. Siellä bileissä on teemana että pitää pukeutua punaiseen, vihreään tai valkoiseen. Joutuu siis hieman miettimään mitä laittaa päälle. Taidan panostaa tuohon vihreään. Mutta siellä ei nyt sitten parane viihtyä liian kauaa, sillä aamulla on herätys n. 5.30. Toimintaa siis että ehditään sinne ja kotiinkin joskus. Viikonloppuja!