Vihdoin on sen verran aikaa ja energiaa, että saan aloitettua blogin. Tai ainakin kirjoitettua tekstin, sillä hotellin nettiyhteys ei jostain syystä toimi, joten en varmaankaan saa tätä tekstiä vielä kaiken kansan nähtäville.

Oikeastaan koko idea blogista on jo hieman vesittynyt. Minulla oli suuret suunnitelmat kirjoittaa kuulumisia aktiivisesti alusta asti. Tai oikeastaan aloittaa jo ennen matkaa ja kirjoittaa valmisteluista. Toivon että tästä blogista tulee olemaan hyötyä Meksikoon tulevaisuudessa tuleville vaihtareille. Itselleni oli nimittäin tosi paljon hyötyä Jounin ja Annan Meksikon matkablogeista, joita lueskelin jo puolta vuotta ennen lähtöä, sekä oman ja muiden koulujen Meksikon vaihtareiden matkaraporteista, joita löytyi netistä aika paljon.

Aion yhdistää tässä blogissa aivan liian monta asiaa, katsotaan miten onnistuu. Ennen kaikkea tutuille matkakuulumiseni yhteen paikkaan koottuna. Toiseksi matkapäiväkirjan  muistoksi itselleni (yritän välttää henkilökohtaisten tunteideni purkamista tänne, mutta en lupaa mitään...). Kolmanneksi muistiinpanot, joiden pohjalta on helpompi kirjoittaa matkaraportti TTY:lle. Neljänneksi hyviä (?) vinkkejä tuleville Meksikon ja Monterreyn vaihtareille, ettei kaikkea tarvitse kokea kantapään kautta. Teen virheet puolestanne ja kirjaan varoittavat esimerkit tänne.

Siispä osa tekstistä voi olla tosi tylsää luettavaa tutuille, osa taas tuntemattomille. Tutut voivat nyt heti aluksi skipata seuraavan "melko perusteellisen" matkavalmistelu-osion hyvällä omalla- tunnolla. En halua pitkästyttää teitä kuoliaaksi enkä karkoittaa heti kaikkia lukijoita. Mutta laitan kuitenkin tämänkin  tänne, tulevia vaihtareita varten.

Yritän nyt kirjata tähän hieman matkavalmisteluja ja tähänastisia seikkailujamme. Viimeinen kuukausi suomessa ennen matkaa oli kaoottista; ensin piti saada kaikki miljoonat koulutyöt pois alta (arvatkaa sainko...), sitten säätää matkavalmisteujen parissa ja lopulta hyvästellä kaikki rakkaat. Täälläkin on ollut kiireistä. Ei niinkään Mexico Cityssä, jossa oltiin viime viikonloppuun saakka. Siellä ei ollut muita velvollisuuksia hoidettavana kuin kunnon turistina oleminen, joka oli kyllä aika väsyttävää. Monterreyhin saavuttuamme aloimme etsiä asuntoa, ja siinä meni sitten koko viikko.