Viivyttiin Méridassa vielä pari yötä. Ei tehty siellä oikeastaan yhtään mitään. Sunnuntaiaamuna värjättiin hiuksia hostellilla ja muutenkin laiskoteltiin siellä luvattoman paljon. Méridan sää oli vähän ihmeellinen. vaikka oli kuuma ja aurinko paistoi suurimman osan aikaa, tuli vähän väliä vettä taivaan täydeltä. Se oli vähän rasittavaa, aina kun lähti ulos niin kastui. Sunnuntaina yritettiin shoppailla Méridan kuuluisia riippumattoja, mutta riippumattokauppa (se ainoa oikea) oli jo kiinni. Uusi yritys ja parempi tuuri maanantaiaamuna ennen matkan jatkumista. Nyt on riippumattoja rinkan täydeltä.

Maanantai alkoi sikälikin hyvissä merkeissä, että sain sähköpostitse hyviä uutisia. Onnistuin sitten kuitenkin viime hetken työnhaussa, nyt pitäisi taas olla työpaikka. Ellei tässä mitään ihmeitä tapahdu, niin työt alkaa jo ensi viikolla. Aika säkä kyllä kävi... Uusi työpaikka löytyi parin viikon sisään edellisen peruuntumisesta. Noh, ei pidä juhlia ennen kun on nimi paperissa, sen olen ainakin oppinut. Eikä ole muuten Rulle-kissaakaan kuulunut.

Tuurilla ajoitimme myös täydellisesti bussiasemalle menon ja puolen tunnin päästä istuimme jo bussissa kohti Cancunia. Matkaa oli vain vaivaiset neljä tuntia. Ohitimme Cancunin turistiparatiisin ja otimme taksin suoraan Isla Mujeresin lautalle. Alle puolen tunnin lauttamatka oli muuten miellyttävä, mutta koimme syvää myötähäpeää lautalla esiintyneen viihdetaiteilijan puolesta. Ajatella jos Suomenlinnan lautoillakin olisi hyvin kyllästyneen oloisia naikkosia laulamassa ikivihreitä taustanauhan tahtiin.

Isla Mujeres on kyllä aivan mieletön paratiisisaari. Taitaapa olla paras reissukohde tähän mennessä. Täällä voisi viipyä vaikka koko loppureissun, mutta huvittaa kyllä käydä vielä Playa del Carmenissa ja Tulumissakin. Ei kai niitäkään ole turhaan kehuttu. Olemme Poc Na Hostellissa, joka on iso ja todella hyvin varustettu. Täällä on mm. oma (hyvä ja kohtuuhintainen) ravintola, oma baari JA rantabaari, riippumattoja, valkeaa hiekkaa, hyvää aamukahvia, taskurapuja, liskoja, koiria, kissanpentuja... mitä sitä muuta ihminen tarvitsee? Hostelli on tosiaan ihan rannassa, hyvä uimaranta parin korttelin päässä. Huone on vähän kuuma mutta muuten hyvä. Olemme kuuden hengen dormissa. Aiempina öinä täällä oli myös ranskalaisia poikia ja yksi amerikkalainen, nyt vaan yksi saksalainen tyttö. Täällä on tosi paljon porukkaa. Sopivan rento hippimeininki, tosin mukaan mahtuu myös perus jenkkiporukkaa aika paljon. Bileitäkin riittäisi vaikka joka yö, jos vaan jaksaisi bilettää. Me Inken kanssa ollaan vaan vähän liian vanhoja ja vähän liian suomalaisia joten ollaan tyydytty olueen tai pariin joka ilta.

Eka yö oli tuskaisen kuuma, valvoin ja olin muutenkin ahdistunut. Seuraavana aamuna olo kuitenkin parani kummasti, juurikin sen hyvän kahvin ansiosta (harvinaista täällä). Vietettiin kunnon rantapäivä aurinkovarjon alla. (Suorassa auringossa ei todellakaan voi näillä leveysasteilla olla pitkään tai paistuu.) Mainitsinko jo, että ranta on paratiisimainen? Palmuja, valkeaa hiekkaa ja turkoosia vettä... Eikä edes paljoa kaupustelijoita. Turistejahan täälläkin siis riittää, mutta se on oikeastaan vaan kivaa. Ihan rentouttavaa puhua englantia eikä yrittää vääntää espanjaa koko aikaa.

Oltiin rannalla auringonlaskuun asti ja selvittiin vähäisillä palovammoilla. (Minun tapauksessani vähäinen palaminen on hyvä suoritus- en vaan selviä täällä täysin palamatta, vaikka kuinka rasvaisin ja olisin varjossa. Enemmän oltiin ruskeita kuin punaisia. Vaikka edelleen paljon valkeampia kuin suurin osa näistä jenkeistä jotka ovat viettäneet varmaan koko talven solariumissa.

Tänään vuokrattiin pyörät ja ajeltiin saaren ympäri. Se oli tosi hauskaa. Pieni saarihan tämä on, muutaman tunnin lenkki tehtiin. Oli kyllä kuuma ja aurinkorasvaa sai lisätä alle tunnin välein (ja tietysti silti poltettiin itsemme, ei onneksi tänäänkään pahasti.) Eteläkärjessä oli pieni maya-rauniokin, mutta sinne oli pääsymaksu joten katseltiin vaan kauempaa ravintolasta lounaan ääreltä. Ilta vietettiin väsyneinä hostellilla, mitä nyt äsken käytiin "kuutamouinnilla" (tai no, ei silloin ollut vielä kuutamoa eikä edes kunnolla pimeää). nyt nukkumaan ja huomenaamulla aikaisin jatketaan taas matkaa. Vähiin käy ennen kun loppuu...